افتتاح کانالهای آببر کشاورزی دهستان دهپیر خرمآباد

به گزارش روابط عمومی بسیج سازندگی لرستان، ظهر دوشنبه ۱۹ مهر با حضور سردار کشکولی، فرمانده سپاه لرستان، حسنیمقدم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، جهانبخش، رئیس سازمان بسیج سازندگی لرستان پروژه کانالهای آببر کشاورزی دهستان دهپیر خرمآباد به طول ۳ هزار متر و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه که توسط بسیج سازندگی لرستان اجرا شده بود به بهرهبرداری رسید.
فرمانده سپاه لرستان با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران اصل و اساس مردم هستند، بیان کرد: در انتخابات رای یک فرد روستایی با رای مقام معظم رهبری تفاوتی ندارد و این نشان از مردم سالاری دینی نظام است.
وی با بیان اینکه بسیج سازندگی لرستان برای ترویج کشاورزی و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از هدررفت آب پروژه احداث کانالهای آببر کشاورزی را در دستور کار قرار داده است، افزود: هر چه کشاورزان هر چه مردم توانمند شوند ملت ما توانمند میشود و دشمن از توانمند شدن ملت ایران میترسد.
کشکولی با بیان اینکه در نظام اسلامی مردم همهکاره هستند، افزود: خدمت به مردم بزرگترین آرمان و رسالت انقلاب اسلامی بوده و فدای ملت شدن آرزوی همه ما است.
وی به تلاش دشمن برای جلوگیری از پیشرفت و توسعه ایران اسلامی اشاره و تصریح کرد: سپاه پاسداران درصدد شکوفایی همه استعدادها در روستاها است و در تحقق این مهم از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
وی با اشاره به اینکه قبل انقلاب میوه تولیدی ما در لرستان ۵ هزار تن بوده و این رقم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با وجود تحریمها و جنگ تحمیلی و خشکسالی و توطئه دشمنان به ۳۲۰ هزار تن رسیده است، گفت: ۱۲۰۰ تن تولید داشتیم و در حال حاضر تولید ما به ۲۸ هزار تن رسیده است کمااینکه ظرفیت ما در این حوزه بیشتر است
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان ادامه داد: امسال ۵ میلیارد تومان برای احداث دهکده اقتصادمقاومتی به استان اختصاص داده شد که این اعتبار را برای کارهای جهش تولید هزینه خواهیم کرد.
کشکولی با یادآوری اینکه تعهد ما در پروژه احداث کانالهای آببر کشاورزی دهستان دهپیر هزار متر با اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان بود، عنوان کرد: تاکنون ۲ هزار متر احداث شده و هزار متر دیگر با همین هزینه در حال انجام است کمااینکه از ظرفیت مشارکت مردمی نیز استفاده شده است.
توسعه کانالهای آببر؛ اولویت جهادکشاورزی
مدیرکل جهادکشاورزی استان لرستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه کانالهای آب بَر استان لرستان ۲۷۰۰ کیلومتر است که طی ۴۰ سال بعد از انقلاب ۷۰۰ کیلومتر آن بتونی شده است و ۲ هزار کانال هنوز خاکی است، افزود: با استقرار دولت انقلابی و دولت جهادی و احیای جهاد سازندگی مدل تامین اعتبار و تامین بودجه کانالهای آب بَر را از استانی به ملی تبدیل نموده و حجم بیشتری از اعتبار جذب شده و کار بیشتری انجام شود.
وی با تقدیر از بسیج سازندگی سپاه لرستان در اجرای سه کیلومتر کانال بتونی آب بَر که حدود ۲۵۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی روستاهای درهساکی علیا و سفلی را تحت پوشش قرار می دهد، اظهار کرد: بروز پدیده خشکسالی طی ۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده است، برای بهینهسازی مصرف آب باید برنامه داشته باشیم، در دهه ۴۰ سهم هر نفر ایرانی ۷ هزار متر مکعب آب بوده است و در حال حاضر این رقم به ۱۵۰۰ متر مکعب تقلیل پیدا کرده است.
حسنیمقدم با تاکید بر اینکه با بروز خشکسالی وارد بحران آبی میشویم، افزود: نه تنها ایران که در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد بلکه نصف جهان با این پدیده روبروست لذا در آینده نزاع بر سر منابع نفت و گاز نیست بلکه موضوع اصلی آب است و کشوری که بتواند منابع آب را مدیریت کند و تولید بیشتری داشته باشد آن کشور موفق است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اعلام اینکه دولت جهت اجرای سیستمهای نوین آبیاری بارانی ۳۰ میلیون تومان و آبیاری قطرهای ۴۰ میلیون تومان کمک بلاعوض لحاظ نموده که ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینهها را پوشش میدهد، گفت: کشاورزان جهت تبدیل اراضی خود از آبیاری غرقابی به آبیاری بارانی و قطرهای به مراکز جهاد کشاورزی دهستان مراجعه نموده، تشکیل پرونده دهند تا برای آنان کار انجام شود.